• Millî Kültür

  • Millî Kültür

  • Kültür, milli; medeniyet, milletler arasıdır.

  • "Medeniyet gül alıp gül satmak, gülü gül ile tartmaktır. Ömer Özercan

Copyright 2024 - Custom text here

Milli Kültür Şurası toplanıyor

Milli Kültür Şurası

İstanbul’da 28 yıl aradan sonra Milli Kültür Şûrası toplanacak. Açılışını Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın yapacağı şûrada kültür politikaları, kültür ve sanat alanındaki sıkıntılar 17 ana başlık altında irdelenecek.

Kültür ve sanat alanındaki çalışmalarda yaşanan sıkıntılar ve çözüm yolları 17 ana başlık altında irdelenecek. Ele alınacak başlıklar kültür politikaları, kültür diplomasisi, kültür ekonomisi, kültür varlıkları ve arkeoloji, sahne sanatları, sinema-televizyon, müzik, görsel sanatlar, dil ve edebiyat, yayın ve kütüphanecilik, medya ve kültür, çocuk ve kültür, mimari ve kültür, şehir ve kültür, yerel yönetimler ve kültür, yurtdışı Türkler ve kültür, aile ve kültür olacak. Şûraya, Türkiye’nin önemli yazarları, sanatçıları, kültür insanı ve akademisyenleri katılacak. Şûra ile ilgili Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı’nın geniş yelpazede gruplar halinde yürüttüğü istişare toplantılarından çıkan fikirler de toplantıda ele alınacak.

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri töreninde kültür ve sanat alanındaki üzüntüsünü dile getirerek, “Yeni devletimizi dışarıdan kurarken, pek çok alan gibi kültür sanat konusunda da bana göre, yanlış bir stratejiyi tercih ettik. Kültür sanatta da sadece üzülerek söylüyorum, kopya çektik, taklit ettik. Üstelik onları da kötü bir şekilde yaptık. Kendimize ait olanları geliştirmek şöyle dursun mevcuda dahi sahip çıkamadık” demişti.

f t g m